facebook
2016-09-14 20:54:21

A magyarországi „major”, vagyis társasági nyereségadós (TAO), a leginkább a figyelem központjában lévő sportágak (labdarúgás, kézi- és kosárlabda, jégkorong, vízilabda) közül a Kisvárda Master Good SE női kézilabdázói az egyetlenek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a honi élvonalban szerepelnek. Az NB I-be tizenhét év után visszatérő várdaiak pénteken a Győri ETO KC ellen kezdik meg szereplésüket.

A várakozás óriási, több mint ezer jegy elkelt a meccsre, a szurkolók nemcsak a nagyhírű ellenfélre, hanem az újjáalakult Kisvárdára is kíváncsiak. A csapatban azonban maradtak az NB I B-s bajnokok közül is, nekik van igazán rálátásuk arra, hogy honnan hova jutottak és még juthatnak.

– Számítottunk rá, hogy ekkora lesz a vérátömlesztés a csapaton belül, hiszen az osztályváltással együtt szükség volt az erősítésre, és az újak mind-mind hasznára lesznek a csapatnak – mondta Lévai Zsófia, a kisvárdaiak jobbátlövője. – Persze ránk, „régiekre” is vár majd szerep, mindent megteszünk majd, hogy éljünk a lehetőséggel és partnerek legyünk abban, hogy minél jobban szerepeljen a csapat. Hogy mit jelent a jó szereplés? Azt gondolom, kiesési gondjaink nem lehetnek, de ahogy a szurkolói ankéton vezetőink is fogalmaztak, nagyon kiegyensúlyozott lesz a bajnokság, elsősorban az alsóház, így minden egyes pontért meg kell majd küzdenünk.

Lévai Zsófiáé kulcspozíció, hiszen a balkezes játékosok posztja többnyire hiányposzt. Ebből adódóan talán könnyebben csapatba kerülhet, főleg úgy, hogy egyedül jobbátlövőt nem igazolt a nyáron a klub.
– Emiatt akár könnyebben csapatba is kerülhetnék, de amennyire tudom, a vezetőség még nem tett le arról, hogy az én posztomon is erősítsen még – mosolygott Lévai Zsófia. – Nincs ezzel semmi baj, hiszen szükségünk van a minőségi játékosokra és a házon belüli egészséges versenyhelyzetre. Szerepeltem már az NB I-ben három évvel ezelőtt, sok lesz az ismerős, de azért a mezőny nagy része kicserélődött, kíváncsian várom én is a visszatérést. Lesznek olyan ellenfelek, amelyek jobbak nálunk, de a többséggel felvehetjük majd a versenyt, ha küzdünk és hajtunk, akkor nem kell majd szégyenkezve lejönnünk a pályáról.

A magyar mellett szlovák, bolgár, litván, ukrán, román, szlovén és brazil játékosai is vannak a csapatnak. A szurkolói ankéton is látszott, hogy a légiósoknak még tolmácsra van szükségük, az egyik éppen Lévai Zsófia volt. Mi a közös nyelv az öltözőben?
– Leginkább az angol, de aki nem tud angolul, azoktól orosz, illetve ukrán szó is hallatszik, hiszen a szláv anyanyelvűek azért valahogy megértik egymást – utalt némi bábeli zűrzavarra a 27 éves játékos. – Ugyanakkor magyar tanárokhoz is járnak a légiósok, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a beilleszkedésük, amelyre nem lehetett panasz, és mi korábbi játékosok is igyekeztünk azt elősegíteni.

forrás: szon.hu


TÁMOGATÓINK